Antena 3 CNN Externe Mapamond Alertă în Italia din cauza creşterii numărului de cazuri de febră dengue din ultima săptâmână. Care sunt pericolele

Alertă în Italia din cauza creşterii numărului de cazuri de febră dengue din ultima săptâmână. Care sunt pericolele

barbat imbracat cu costum de protectie face dezinsectie
Cazurile de dengue în Italia au crescut la 572 de la începutul anului, dintre care 72 de cazuri noi confirmate doar în ultima săptămână. Sursa: Getty images (Poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    04 Oct 2024   •   12:50

Autorităţile italiene sunt în alertă după ce au fost semnalate 72 de cazuri de febră dengue doar în ultima săptămână. Situaţia poate scăpa de sub control.


Cazurile de dengue în Italia au crescut la 572 de la începutul anului, dintre care 72 de cazuri noi confirmate între 25 septembrie și 1 octombrie 2024: dintre acestea, 6 sunt asociate cu călătoriile în străinătate, 66 sunt cazuri autohtone. Cel mai mare focar, cu 102 cazuri confirmate de la începutul anului 2024, este înregistrat în regiunea Marche. Focare mai limitate în Emilia-Romagna, Lombardia, Veneto, Abruzzo și Toscana.


Conform Fanpage.it vârsta medie a cazurilor raportate este de 43 de ani, iar 49% sunt bărbați. Până în prezent nici un deces nu a fost înregistrat în Italia. din cauza acestei boli până în acest moment.

Febra dengue este o infecție care este contractată de la mușcătura țânțarilor infectați din genul Aedes, în special a țânțarilor de febră galbenă (Aedes aegypti). Simptomele tipice ale dengue, cunoscute și sub numele de febră de rupere a oaselor, includ febră mare, durere în spatele ochilor, disconfort gastro-intestinal și dureri musculare (mialgie).

Dengue este o infecție care devine destul de rar fatală. Atunci când este tratată de medici cu experiență, dengue hemoragică este fatală în mai puțin de 1% din cazuri. Cu toate acestea, fără o astfel de asistență adecvată, rata mortalității poate ajunge la 30%. 

×
Subiecte în articol: febra Dengue Italia simptome
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close