Antena 3 CNN Externe Mapamond A opta pictură murală a lui Banksy a fost vandalizată

A opta pictură murală a lui Banksy a fost vandalizată

lucrare banksy
Cea mai recentă lucrare murală a lui Banksy a fost vandalizată / sursă foto: Instangram-Banksy
de Roxana Mihăiescu    |    13 Aug 2024   •   13:47

Cea mai recentă lucrare murală a lui Banksy a fost vandalizată de un bărbat cu cagulă neagră, la doar câteva ore după ce artistul stradal britanic şi-a anunţat lucrarea, relatează DPA/PA Media, potrivit Agerpres.

Desenul mural, al optulea realizat de Banksy la Londra în decurs de opt zile, înfăţişează un rinocer ce pare că se suie pe un Nissan Micra, pe capota căruia se află un con rutier.

Înregistrarea video obţinută de BBC News arată un bărbat care se apropie de opera de artă pe care o vandalizează cu un spray cu vopsea albă.

Mulţimea adunată la faţa locului, pe Westmoor Street din Charlton, în sud-estul Londrei, poate fi auzită spunând „Nu face asta!”, iar în timp ce persoana se îndepărtează, o voce din mulţime întreabă: „De ce-ai făcut asta?”.



Banksy şi-a anunţat noile desene pe contul său de Instagram în fiecare zi, în jurul orei 13:00 (12:00), începând din 5 august.

Cel de-al şaptelea desen din seria cu animale a artistului anonim Banksy, reprezentând peşti piranha şi realizat pe geamurile unei cabine de poliţie, a fost mutat de autorităţi de lângă tribunalul Old Bailey din Londra pentru a fi protejat.

Cele şase desene realizate anterior reprezentau o capră alpină, doi elefanţi, trei maimuţe, un lup, doi pelicani şi o pisică.

Sâmbătă, un graffiti cu o pisică desenată de Banksy pe un vechi panou publicitar din nord-vestul Londrei a fost îndepărtat, în huiduielile celor prezenţi la faţa locului, la doar câteva ore după ce a fost anunţat, de trei bărbaţi care au susţinut că fuseseră angajaţi de o companie contractantă să demonteze panoul publicitar, din motive de siguranţă. Poliţia a declarat că a verificat identitatea bărbaţilor.

De asemenea, joi, la doar o oră după ce Banksy a dezvăluit cel de-al patrulea graffiti din seria sa cu animale, reprezentând un lup urlând, antena parabolică pe care era realizat, în cartierul Peckham din sud-estul Londrei, a fost furată de mai mulţi bărbaţi purtând cagule.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close