Antena 3 CNN Externe Mapamond A murit Prinţul Mihail al Greciei, ultimul nepot supravieţuitor al Regelui George

A murit Prinţul Mihail al Greciei, ultimul nepot supravieţuitor al Regelui George

steag grecia
Steagul Greciei. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    29 Iul 2024   •   15:51

Prinţul Mihail al Greciei şi Danemarcei, care a rămas în Grecia în timpul dictaturii coloneilor, a murit duminică, la vârsta de 85 de ani, a anunţat presa elenă, citată de AFP, transmite Agerpres.

Prinţul Mihail, ultimul nepot supravieţuitor al regelui George I al Greciei, asasinat în 1913, a murit la un spital din Atena, potrivit site-ului cotidianului Kathimerini.

După moartea tatălui său atunci când el avea vârsta de un an, prinţul elen a trăit în Maroc şi Spania, înainte de a îşi continua studiile în Franţa.

Prinţul Mihail a fost singurul membru al familiei regale a Greciei care a rămas în ţară după ce regele Constantin al II-lea a încercat, în 1967, o contralovitură de stat împotriva colonelilor care preluaseră puterea cu câteva luni înainte. După eşecul acelei contralovituri, regele a plecat în exil. Dictatura coloneilor s-a încheiat abia în 1974.

Prinţul Mihail a publicat, după 1970, zeci de cărţi, combinând cunoştinţele istorice cu talentul său de scriitor.

A abordat cu predilecţie subiectele istorice, de la Grecia la Imperiul Otoman, şi este autorul mai multor biografii ale membrilor familiilor regale.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close