Antena 3 CNN Externe Mapamond Metoda ingenioasă a unui fermier italian. Cum a reușit să îi prindă pe hoții care îi furau baloții de fân

Metoda ingenioasă a unui fermier italian. Cum a reușit să îi prindă pe hoții care îi furau baloții de fân

baloti de fan
Un fermier și-a echipat balotii rotunzi cu sisteme GPS și astfel a reuşit să prindă hoţii. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    06 Oct 2024   •   08:00

Sătul de furturile constante, un fermier din Sicilia a căutat soluţii ca să pună capăt situaţiei și a decis să folosească cea mai avansată tehnologie pentru a prinde hoții de fân.

Așa că și-a echipat baloţii cu sisteme GPS și a așteptat să dispară din depozit pentru a alerta poliția. Astfel carabinierii, datorită sistemului prin satelit, a reușit să îi identifice pe cei doi suspecți care au fost arestaţi.

După cum relatează TGCOM 24, alarma a fost declanșată când semnalul GPS a semnalat o mișcare suspectă: unul dintre baloții urmăriți şi-a schimbat poziția.

În acel moment, fermierul a contactat imediat poliția, furnizând coordonatele dispozitivului de mișcare. Iar poliţiştii, urmând indicațiile, au localizat balotul furat în incinta unui depozit, unde au găsit numeroase alte baloturi de fân, a căror proveniență este în prezent cercetată.

Proprietarul depozitului unde a fost găsit fânul și unul dintre colaboratorii săi au fost arestaţi preventiv, în așteptarea deciziilor judecătorului privind eventualele măsuri care vor fi aplicate suspeţilor.

×
Subiecte în articol: Italia furt fermier
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close