Antena 3 CNN Externe Mama unui terorist din Londra știe cum s-a radicalizat fiul ei. „Pentru el, Siria era un loc în care putea să trăiască potrivit islamului. Credea că este o lume ideală”

Mama unui terorist din Londra știe cum s-a radicalizat fiul ei. „Pentru el, Siria era un loc în care putea să trăiască potrivit islamului. Credea că este o lume ideală”

o_1bi1j5igg1tm9id1pp68cpjp38.jpg
Foto: Agerpres
07 Iun 2017   •   18:36

Mama unuia dintre cei trei teroriști care au comis atacul din Londra a făcut primele declarații despre ceea ce s-a întâmplat. Valeria Collina a spus că “îi pare foarte, foarte rău” pentru faptele fiului ei și a povestit si cum credere că s-a radicalizat acesta, potrivit libertatea.ro.

Valeria Collina, mama lui Youssef Zaghba, a spus că a vorbit cu fiul ei la telefon, cu două zile înainte ca acesta să comită atacul din Londra.

„Nu am cuvinte… Pot să înțeleg durerea simțită de victime, căci o simt și eu, ca mamă. Dacă aș putea să le cer iertare, aș face asta. Îmi pare foarte, foarte rău. Oamenii trebuie să știe cât de rău îmi pare”, a declarat Valeria Collina.

Femeia a aflat despre atac de pe Internet și a încercat să ia imediat legătura cu fiul ei.

„Când era în Londra, avea o slujbă bună și era bine. Nu știam de opiniile sale extremiste. (…) Nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat, nu ar fi trebuit să se întâmple”, a mai spus mama teroristului Youssef Zaghba.

„Pentru el, Siria era un loc în care putea să trăiască potrivit islamului. Credea că este o lume ideală. I-am spus că sunt și lucruri oribile care au loc acolo și care nu sunt arătate în înregistrări, dar nu l-a convins să se răzgândească”, a mai spus femeia.

Fiul ei și ceilalți doi teroriști au fost uciși de polițiști la opt minute de la înregistrarea primului apel către numărul de situații de urgență.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close