Antena 3 CNN Externe O mamă a obţinut fraudulos 100.000 de euro, după ce a minţit că fiicele sale sunt inuite. Instanţa a condamnat-o la trei ani de închisoare, în Canada

O mamă a obţinut fraudulos 100.000 de euro, după ce a minţit că fiicele sale sunt inuite. Instanţa a condamnat-o la trei ani de închisoare, în Canada

O mamă a obţinut fraudulos 100.000 de euro, după ce a minţit că fiicele sale sunt inuite. Instanţa a condamnat-o la trei ani de închisoare, în Canada
Mama a fost condamnată la trei ani de închisoare după ce a minţit că fiicele ei sunt inuite. Sursă foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2024   •   00:04

O femeie din Canada a primit în mod fraudulos echivalentul a 100.000 de euro după ce și-a victimizat propriile fiice, pe care le-a declarat ca fiind rezidente inuite. Ea a fost condamnată la 3 ani de închisoare după ce și-a recunoscut faptele, relatează The Guardian şi Le Figaro.

Potrivit faptelor relatate de cotidianul britanic The Guardian, Karima Manji, rezidentă în Toronto, a trimis în 2016 documente pentru cele două fiice ale sale, Amira şi Nadya, cu scopul de a obţine o carte de identitate inuită.

Canadianca în vârstă de 59 de ani a locuit în Iqaluit, capitala teritoriului, în anii 1990, dar cele două fiice ale sale s-au născut în Ontario şi nu au nicio legătură cu inuiţii sau cu teritoriile din Nunavut.

Cererea a fost atent verificată de membrii comunităţii pentru a evita înregistrările frauduloase şi a fost aprobată de Nunavut Tunngavik Incorporated (NTI).

La acel moment, cei cele două fiice ale femeii, în vârstă de 18 ani la momentul respectiv, au obţinut bani de la asociaţia Kakivak, descrisă în documentele judiciare ca fiind „o organizaţie în serviciul inuiţilor, care oferă fonduri de sponsorizare inuiţilor din Baffin pentru cheltuieli legate de educaţie”.

Între septembrie 2020 şi martie 2023, Nadya şi Amira au primit beneficii în valoare de 158 254,05 CAD de la organizaţiile din Nunavut. În primăvara anului 2023, Amira Gill avea de primit încă 64 413 CAD, dar suma nu a fost plătită. Până în prezent, mama a returnat 130.000 de dolari canadieni şi mai datorează încă 28.254 de dolari canadieni asociaţiei Kakivak.

„Karima Manji şi-a victimizat proprii copii… propriile fiice, care au fost grav compromise de faptele sale”, a spus Mia Manocchio, o judecătoare din Nunavut, Canada.

Femeia a fost condamnată în această săptămână, după ce a pledat vinovată pentru fraudă în februarie

„Acest caz ar trebui să servească drept semnal pentru orice viitor reclamant aborigen că deturnarea identităţii aborigene într-un context penal va duce la o sancţiune semnificativă”, au declarat judecătorii

Populaţia inuită a Canadei, de aproximativ 70 000 de persoane, trăieşte în principal în nordul ţării.

Ce sunt inuiţii

Inuiții sunt un grup indigen care trăiește în regiunile arctice ale Americii de Nord, inclusiv în Alaska (Statele Unite), Canada și Groenlanda. Aceștia au o cultură unică adaptată la condițiile dure din Arctica. Iată câteva aspecte esențiale despre inuiți.

Inuiții se confruntă cu multiple provocări, inclusiv schimbările climatice care afectează modurile tradiționale de viață, probleme de sănătate publică și pierderea limbii și a culturii tradiționale din cauza influențelor externe și a modernizării.

×
Subiecte în articol: Canada inuiţi femeie condamnata
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Donald Trump primește imunitate parțială pentru insurecția asupra Capitoliului
x close