Numai că, potrivit specialiştilor, nimic nu poate fi mai greşit. Potrivit unui articol publicat de faimoasa revista Reader's Digest carnea nu trebuie să stea mai mult de 7-8 luni la congelator.
Astfel, carnea roşie crudă, cum ar fi cea de vită porc, vânat, poate să fie păstrată la rece până la 5 zile, iar dacă ar fi să o congelaţi, ar putea rămâne în stare bună până la 8 luni. Dacă carnea este gătitp, atunci poate sta lejer 3-4 zile la frigider şi 2-6 luni în congelator.
Atunci când cumpăraţi mezeluri, încercaţi să le consumaţi cât mai repete, deoarece şunca nu mai este bună de mancat după o săptămâna în frigider. În cazul cârnaţilor cruzi nu este bine să stea mai mult de două zile în frigider. Dacă ar fi să le congelaţi, ambele rezistă cam o luna.
Ouale pot fi ţinute la frigider până la o lună, în cazul în care sunt crude, dar dacă sunt fierte, nu mai mult de o săptămână. Albuşurile şi gălbenuşurile separate nu pot sta mai mult de 3-5 zile la frigider.