Antena 3 CNN Externe Maia Sandu s-a întâlnit cu Olaf Scholz la Chișinău: „Susținem ferm R. Moldova în faţa încercărilor de destabilizare ale Rusiei”

Maia Sandu s-a întâlnit cu Olaf Scholz la Chișinău: „Susținem ferm R. Moldova în faţa încercărilor de destabilizare ale Rusiei”

maia sandu si olaf scholz
Cancelarul german, Olaf Scholz, a exprimat miercuri, la Chişinău, sprijinul ferm al Germaniei pentru Republica Moldova. FOTO: Facebook/ Maia Sandu
de Bianca Chirilă    |    21 Aug 2024   •   21:12

Cancelarul german, Olaf Scholz, a exprimat miercuri, la Chişinău, sprijinul ferm al Germaniei pentru Republica Moldova, în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, informează presa de peste Prut, potrivit Agerpres.

„Suntem conştienţi de modul în care Republica Moldova suferă de pe urma războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Ştim că actori pro-ruşi, Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova, mai ales pe fundalul alegerilor prezidenţiale şi al aderării ţării la Uniunea Europeană. Mesajul meu cel important este astăzi acela că Germania vă este alături. Vom susţine ferm Republica Moldova pentru a face faţă încercărilor de destabilizare din partea Rusiei”, a declarat Scholz după întrevederea sa cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit cancelarului federal german, Republica Moldova a reuşit să facă faţă tuturor încercărilor de destabilizare din străinătate, iar preşedinta Maia Sandu a reuşit în mandatul său de patru ani să realizeze progrese deosebite, în ciuda dificultăţilor economice.

„Mă bucur să ne revedem la Chişinău. Întrevederea precedentă, în Marea Britanie, a fost excepţională. Am discutat şi despre modalităţile de colaborare la nivel de platformă de sprijin pentru Republica Moldova, în parteneriat cu Franţa şi România. Doresc să subliniez bunele legături între ţările noastre şi să exprim dorinţa noastră de a sprijini Republica Moldova pe calea sa europeană. Relaţiile noastre sunt strânse, sunt bazate pe încredere”, a amintit Scholz, exprimându-şi bucuria că se află acum la Chişinău.

Vizita lui Olaf Scholz în Republica Moldova are loc la 12 ani după cea efectuată de fostul cancelar german Angela Merkel. Olaf Scholz a fost în Republica Moldova anul trecut cu ocazia Summitului Comunităţii Politice Europene, iar preşedinta Maia Sandu a întreprins în luna mai o vizită oficială la Berlin, unde a fost primită de cancelarul federal german.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close