Antena 3 CNN Externe Maia Sandu îi roagă pe moldoveni să voteze la turul 2 și are un mesaj pentru alegătorii lui Usatîi: Doar așa putem preveni un dezastru

Maia Sandu îi roagă pe moldoveni să voteze la turul 2 și are un mesaj pentru alegătorii lui Usatîi: Doar așa putem preveni un dezastru

maia sandu
Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a cerut o "dezbatere serioasă" cu Alexandr Stoianoglo. FOTO: Antena 3 CNN
de G.M.    |    21 Oct 2024   •   14:46

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a cerut o "dezbatere serioasă" cu Alexandr Stoianoglo, alături de care a intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale după votul de duminică. Într-o declarație de presă de luni, ea a atras atenția că rezultatul de la referendum ar fi fost mult mai mare "dacă nu ar fi existat interferențe murdare" și a subliniat că "doar prin vot se poate preveni un dezastru".

Principalele declarații făcute de Maia Sandu

"Poporul și-a exprimat voința iar majoritatea poporului a susținut calea europeană. Fie că ați votat la Soroca, la Chișinău, la Milano, la Dublin, voi ați decis că Moldova trebuie să meargă spre pace, spre bunăstare.

Peste 240.000 de concetățeni au votat în afara țării și nu au lăsat soarta țării pe mâna celor care o vând. Suntem un tot întreg, suntem o familie. Am câștigat prima bătălie dintr-o luptă grea și nedreaptă.

Ce s-a întâmplat ieri este un atentat asupra aspirației poporului nostru de a fi parte a familiei europene. Dușmanii noștri își doresc o Moldovă divizată. Ținta lor de a cumpăra 300.000 de voturi arată că trebuie să privim cu atenție unde s-a greșit și să învățăm din acest atac mizerabil asupra suveranității noastre. Este nevoie de o justiție care să sancționeze cumpărarea de voturi.

Am înțeles mesajul dvs, știm că trebuie să facem mai mult pentru a combate corupția. 

Singurul mod de a ne apăra democrația e votul. E apelul meu. Doar prin vot putem preveni un dezastru, vă sunt recunoscătoare. Pentru ca toate eforturile să nu fie zadarnice avem datoria să asigurăm o mobilizare generală la vot. Mai avem o bătălie de dat.

Mă adresez celor care au votat DA. Ca votul să conteze trebuie să învingem atacul. Mă adresez celor care au votat cu ceilalți candidați. Respect votul. Asta e democrația. Avem același obiectiv. Avem responsabilitatea să păstrăm ce avem. Viziunea europeană trebuie să fie un scut.

Democrația și cursul european nu mai sunt în pericol. 

Celor care au votat cu Usatîi știu că nu vreți revenirea bandiților la putere. Și eu, și voi vrem să fim liberi în țara noastră. Ce au încercat este să calce în picioare dorința de a trăi bine.

Puterea este în adevăr în mod evident și adevărul este că și eu și voi vreți să fim liberi în țara noastră, să nu ne calce nimeni în picioare. Am un mesaj către cetățenii care nu sunt încă convinși de viitorul nostru european: apropierea de UE aduce beneficii pentru toți. Toți cetățenii doresc să trăiască în pace, în tr-o societate prosperă, și vă promit că voi lucra în continuare pentru asta

Un lucru este important: și cei optimiști, și cei dezamăgiți, și cei tineri, și cei vârstnici, ne dorim să trăim în libertate și pace și despre asta este UE.

Mă adresez și contracandidatului meu, respect votul celor care și-au oferit încrederea în dvs. Trebuie să avem o dezbatere serioasă.

Rezultatul de la referendum ar fi fost mult mai mare dacă interferența murdară nu ar fi încercat să blocheze drumul nostru. Mai avem o bătălie de dat. Ei vor să închidem ochii și să ne speriem de ei. Noi îi vom privi în față și vom conduce țara spre pace și bunăstare".

×
Parteneri
x close