Antena 3 CNN Externe Mai mulți agenți ai Secret Service au fost trimiși în concediu administrativ, după tentativa de asasinat asupra lui Trump

Mai mulți agenți ai Secret Service au fost trimiși în concediu administrativ, după tentativa de asasinat asupra lui Trump

donald trump tentativa asasinat iulie 2024
Donald Trump, preluat de agenții Secret Service imediat după tentativa de asasinat din iulie. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    23 Aug 2024   •   23:26

Cel puţin cinci agenţi ai Secret Service, însărcinați cu protecţia marilor personalităţi politice americane, au fost plasaţi în concediu administrativ în urma tentativei de asasinat împotriva candidatului republican Donald Trump de pe 13 iulie, relatează vineri publicațiile americane, preluate de AFP, potrivit Agerpres.

Directoarea agenţiei, Kimberly Cheatle, a demisionat pe 23 iulie, după ce şi-a recunoscut responsabilitatea în "cel mai important eşec operaţional al Secret Service de decenii".

Fostul preşedinte a fost rănit la ureche de un tânăr care a atras asupra sa de pe o clădire din apropiere în timpul unui miting electoral din Butler, Pennsylvania, omorând o persoană şi rănind alte două înainte de a fi ucis. Imaginile cu Donald Trump cu sânge pe chip şi cu pumnul ridicat au făcut turul lumii.

Candidatul s-a aflat luni în Carolina de Nord, protejat de geamuri antiglonţ, pentru primul său miting de campanie în aer liber de la această tentativă de asasinat.

Printre agenţii plasaţi în concediu administrativ se află mai mulţi membri ai biroului din Pittsburgh, care au coordonat securitatea la mitingul de la Butler cu poliţia locală, potrivit media americane care nu detaliază condiţiile potenţialei lor reintegrări.

Contactat de AFP, Secret Service a citat un comunicat al purtătorului său de cuvânt care afirmă că nu poate comenta "chestiuni relative la personal", dar reiterându-şi angajamentul de a face lumină asupra "actelor şi deciziilor membrilor săi" în timpul mitingului de la Butler.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close