Antena 3 CNN Externe Mai multe rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie. La cât sunt evaluate preţioasele obiecte vestimentare

Mai multe rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie. La cât sunt evaluate preţioasele obiecte vestimentare

roch.jpg
13 Noi 2014   •   09:06

O licitaţie cu peste o mie de obiecte preţioase ale personalităţilor şi personajelor care s-au remarcat secolul trecut va avea loc la începutul lunii viitoare.
 
În centrul atenţiei se află patru rochii şi un palton ale prinţesei Diana, dar şi o felie din tortul de nuntă al Ducelui şi Ducesei de Cambridge.

În 1993, Prinţesa Diana a strălucit la deschiderea Teatrului Savoy din Londra, îmbrăcată într-o rochie roz pal, fără bretele, decorată cu mărgele şi perle false. Păstrată într-o formă impecabilă, rochia a fost scoasă la licitaţie şi este estimată la aproximativ 80.000 de dolari.

"În general, rochiile Dianei se vând cu peste 100.000 de dolari. Este la mare căutare pentru colecţionari. Muzeele vor să aibă obiecte ale Dianei pentru că acestea aduc mulţi vizitatori. Oamenii încă sunt fascinaţi de Diana chiar şi acum", a declarat Martin Nolan, reprezentantul casei de licitaţii.

O altă rochie a celei mai îndrăgite prinţese a secolului trecut va avea un nou proprietar. Este o rochie lungă, verde smarald, pe care Diana a purtat-o în timpul unei întâlniri cu prim-ministrul malaezian.

O altă rochie fără bretele, o rochie impecabilă albă, dar şi un palton roşu burgund vor fi licitate la acelaşi eveniment. Participanţii pot licita chiar şi pentru o felie din tortul de nuntă al Ducelui şi Ducesei de Cambridge, pentru două mii de dolari.

"Tortul reprezintă, desigur, o zi memorabilă. Oamenii vor să aibă această amintire. Fiona, cea care a creat tortul, a spus că tortul de fructe este în cea mai bună formă a sa la 30 de luni după ce a fost făcut. O voi crede pe cuvânt! Dar nu va fi consumat. Este o veritabilă comoară şi o amintire din ziua nunţii lor", a declarat Martin Nolan.

Licitaţia va avea loc pe 5 şi 6 decembrie. Printre cele o mie de exponate sunt şi obiecte care au aparţinut actriţei Marilyn Monroe, dar şi din colecţiile James Bond.

×
Subiecte în articol: licitatie printesa Diana
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close