Antena 3 CNN Externe Mai mult de o treime din tinerii japonezi nu sunt interesaţi de sex

Mai mult de o treime din tinerii japonezi nu sunt interesaţi de sex

 Mai mult de o treime din tinerii japonezi nu sunt interesaţi de sex
Foto: flashcoo.com
14 Ian 2011   •   10:41

Mai mult de o treime din tinerii japonezi cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, nu sunt deloc interesaţi de sex şi nici nu sunt activi din punct de vedere sexual, arată un sondaj realizat de Guvernul din Japonia şi citat de The Telegraph.

Rata natalităţii în Japonia este de 1,21 pe familie, mult sub 2.08, atât cât este nevoie pentru o populaţie stabilă. Din luna martie 2009, populaţia totală a Japonia era de 127 de milioane de locuitori, însă acest număr se va reduce dramatic în următorii 40 de ani. Până în 2050, experţii estimează că populaţia totală a Japoniei va ajunge la 95 de milioane de locuitori.

Sondajul a fost realizat de Ministerul Sănătăţii din Japonia prin intervievarea a 671 de bărbaţi şi 869 de femei. 35 % dintre băieţii cu vârste între 16 şi 19 ani au declarat că nu sunt interesaţi de sex.

„În mod evident, cel mai important motiv al scăderii natalităţii în Japonia este că tinerii nu mai fac sex”, a declarat doctorul Kunio Kitamura, reprezentant al Asociaţiei pentru Panificare Familială din Japonia. „În combinaţie cu numărul tot mai ridicat al persoanelor vârstnice, acest dezechilibru al populaţiei va deveni o problemă majoră”, a continuat medicul.

La fel de îngrijorătoare, susţine medicul, este creşterea numărului de cupluri căsătorite care nu fac sex decât o dată pe lună. Numărul acestora a crescut la 40.8%, de la 31,9% în 2004.

Guvernul japonez a încercat să lanseze o serie de campanii pentru a încuraja cuplurile să facă mai mulţi copii şi chiar au mărit indemnizaţiile pentru creşterea bebeluşilor, însă nici una dintre aceste măsuri nu a dat roade.

×
Subiecte în articol: japonia studiu
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close