Antena 3 CNN Externe Mafia italiană vrea să acapereze lucrările de reconstrucţie după cutremur

Mafia italiană vrea să acapereze lucrările de reconstrucţie după cutremur

Mafia italiană vrea să acapereze lucrările de reconstrucţie după cutremur
17 Apr 2009   •   20:45

Organizaţile de crimă organizată din Italia au intrat în regiunea central-italiană, devastată de cutremur, şi caută să obţină profit din reconstrucţia zonei, a anunţat şeful comisiei anti-mafia din parlament.
Giuseppe Pisanu a făcut apel ca o forţă de intervenţie să prevină riscul ce este legat de apariţia corupţiei în reconstrucţie odată cu apariţia mafiei. Procurorul şef anti-mafia a declarat că va organiza un grup de experţi pentru a ajuta autorităţile locale să facă faţă unei asemenea infiltrări.

Pe 6 aprilie, un cutremur a distrus cartiere întregi în oraşul L'Aquila şi regiunea Abruzzo . Oficialii guvernamentali italieni au estimat la 12 miliarde euro necesarul pentru reconstrucţie.

Pisanu declara că ?atunci când nu omoară oameni, mafia este mai periculoasă decât pare, deaoarece aceasta înseamnă că se concentrează pe afaceri mari?. Acesta a precizat că toate cele trei mari organizaţii- mafia siciliană, sau Cosa Nostra; 'ndrangheta din Calabria şi Camorra din Napoli? au intrat în regiune, care, în mod tradiţional, nu face parte din locaţiile mafiei.
În acest sens se apreciază că doresc să se implice în reconstrucţie, iar senatorul italian a făcut apel la protejarea banului public.
Construcţiile şi marile proiecte publice au fost printre cele mai profitabile lucrări ale mafiei, adesea obţinute cu ajutorul politicienilor şi afaceriştilor.
În 1980, după cutremurul din zona Napoli, mafia a acţionat de o manieră similară.
Procurorul şef anti-mafia Piero Grasso a cerut învăţarea din experienţă şi monitorizarea modului cum sunt cheltuite miliardele de euro.
Pe de altă parte, conducătorii regiunii în cauză au bagatelizat informaţiile şi apreciau că oficialii exagerează.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close