Antena 3 CNN Externe Madrid. Proteste de amploare împotriva ETA

Madrid. Proteste de amploare împotriva ETA

Madrid. Proteste de amploare împotriva ETA
04 Feb 2007   •   19:41

Peste 200 de mii de persoane au ieşit, sâmbătă, pe străzile capitalei Spaniei, pentru a protesta faţă de negocierile purtate de Guvernul de la Madrid cu gruparea separatistă bască ETA. Demonstranţii au cerut stoparea atacurilor comise de mişcarea de gherilă. Pentru libertate. Împreună putem învinge ETA. Nicio negociere!, se putea citi pe o pancartele manifestanţilor. Mulţimea a scandat sloganuri împotriva cabinetului de la Madrid şi a cerut demisia premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero.

ETA a încălcat, în decembrie, armistiţiul, după un atac comis la aeroportul din Madrid. Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar cabinetul Zapatero a anulat procesul de pace demarat cu nouă luni în urmă. Partidul Popular susţine însă că Guvernul nu a anunţat destul de ferm că a întrerupt negocierile pentru pace.

Demonstraţia a fost organizată pentru a susţine că nu ai dreptul să negociezi sau să plăteşti un preţ politic unor terorişti şi pentru a spune că Spania, cel mai vechi stat al Europei, cu 44 de milioane de locuitori, nu va fi înfrântă de o bandă de criminali. O manifestaţie a fost organizată şi pe străzile din Bilbao. Demonstranţii au cerut grupării ETA să se autodizolve şi să ceară iertare victimelor sale.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close