Antena 3 CNN Externe Lungul drum spre mare. CFR suplimentează numărul de trenuri spre litoral. Durata călătoriei, neschimbată

Lungul drum spre mare. CFR suplimentează numărul de trenuri spre litoral. Durata călătoriei, neschimbată

Lungul drum spre mare. CFR suplimentează numărul de trenuri spre litoral. Durata călătoriei, neschimbată
19 Iun 2009   •   08:50

Românii care vor să meargă la mare cu trenul au, pe timpul verii mai multe opţiuni, indiferent de oraşul din care pleacă. CFR Călători introduce, de vineri, mai multe trenuri care vor asigura legătura directă între diferite oraşe din ţară şi litoralul românesc. Astfel, în perioada estivală, călătorii vor avea la dispoziţie 22 de trenuri Rapid, 14 trenuri Accelerat şi şase trenuri Personal.

Mai mult, vagoane noi vor fi introduse şi pe rutele spre şi dinspre Oradea, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei, Arad şi Baia Mare.

Cu toate acestea, drumul spre mare se anunţă a fi unul...lung. Din cauza lucrărilor de reabilitare a căii ferate, cei 250 de kilometri dintre Bucureşti şi Constanţa sunt parcurşi în mai bine de 4 ore. Pentru cei care vor să ajungă în staţiunile din sudul litoralului, cei 45 de kilometri rămaşi până la Mangalia sunt străbătuţi în regim de personal, ceea ce înseamnă o călătorie de cel puţin o oră şi jumătate. În aceste condiţii, tot mai mulţi turişti apelează la maşinile personale sau la microbuzele şi autobuzele care circulă pe ruta Bucureşti- Constanţa-Mangalia. Preţul unui bilet este similar biletului la un tren Intercity sau Rapid, în jur de 50 de lei.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close