Antena 3 CNN Externe Lumini stinse pentru salvarea Planetei. Gest simbolic de împotrivire la risipa de energie, la poluare şi la schimbările climatice

Lumini stinse pentru salvarea Planetei. Gest simbolic de împotrivire la risipa de energie, la poluare şi la schimbările climatice

S.T.
1 minut de citit Publicat la 09:24 29 Mar 2015 Modificat la 09:24 29 Mar 2015
kuuuuu.jpg
Foto: inhabitat.com
Gest simbolic de împotrivire la risipa de energie, la poluare şi la schimbările climatice, Ora Pământului a fost, din nou, evenimentul la scară globală care dovedeşte că omenirea îşi poate uni eforturile pentru o cauză nobilă, din păcate, doar timp de o oră.

Cireşii înfloriţi din Tokyo s-au ascuns, pentru o oră, în întuneric, atunci când marele oraş şi-a stins luminile. Numeroşi localnici au tratat momentul ca o sărbătoare dedicată protecţiei mediului.

În capitala Filipinelor, sute de oameni au făcut, împreună, exerciţii de fitness pe întuneric. Au dorit astfel să promoveze nu doar protecţia mediului ci, în general, un stil mai sănătos de viaţă.

La Istanbul, vechile palate şi moschei otomane s-au numărat printre clădirile rămase, timp de o oră, în întuneric.

Şi Turnul Eiffel din Paris şi-a stins luminile sclipitoare, dar le-a reaprins după numai cinci minute. De această dată, însă, ele şi-au luat energia dintr-o sursă curată: dansul. Oamenii au fost invitaţi să danseze pe un podium special care le convertea forţa paşilor în energie electrică. Şi nimeni n-a ratat ocazia de a ajuta la salvarea planetei de această manieră agreabilă.

La New York, Ora Pământului a fost mai mult simbolică: s-au stins doar câteva din numeroasele firme şi panouri publicitare. Dar ecologiştii nu se descurajează şi speră că, până anul viitor, vor convinge mai multă lume să li se alăture.

România a stins lumina pentru "Ora Pământului"

Evenimentul „Ora Pământului" a fost organizat pentru prima oară pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia. În România, acest eveniment se organizează din 2009, iar la nivel mondial a atins o comunitate de 2 miliarde de oameni din peste 7.000 de oraşe şi 158 de ţări.

×
Etichete: ora pamantului
x close