Antena 3 CNN Externe Lui Donald Trump îi este teamă că va fi asasinat de Iran: „Sunt înconjurat de mulţi oameni, de puşti şi arme cum nu s-au mai văzut”

Lui Donald Trump îi este teamă că va fi asasinat de Iran: „Sunt înconjurat de mulţi oameni, de puşti şi arme cum nu s-au mai văzut”

Donald Trump
Donald Trump a fost ţinta a două tentative recente de asasinat. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    25 Sep 2024   •   10:41

Donald Trump, fost preşedinte al SUA şi actual candidat republican pentru un nou mandat neconsecutiv la Casa Albă, spune că se confruntă cu „ameninţări reale şi specifice” din partea Iranului, care ar vrea să-l asasineze şi încercă activ să facă asta. Echipa sa de campanie susţine că a primit atenţionări în acest sens de la serviciile de informaţii americane, relatează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

„Preşedintele Trump a fost informat mai devreme, în cursul acestei zile, de agenţiile de informaţii că există ameninţări reale şi specifice din partea Iranului de a-l asasina, cu scopul de a destabiliza şi de a semăna haos în Statele Unite”, a scris într-un comunicat, marţi, directorul de comunicare al campaniei lui Trump, Steven Cheung.

Potrivit acestuia, „responsabilii serviciilor au constatat că aceste atacuri continue şi coordonate s-au intensificat în cursul ultimelor luni şi responsabilii cu aplicarea legii din toate agenţiile SUA se străduiesc să garanteze că preşedintele Trump este protejat şi alegerile sunt ferite de orice ingerinţă”.

Echipa de campanie a candidatului republican nu a detaliat aceste acuzaţii, care vin în contextul în care liderii principalelor puteri mondiale încearcă să împiedice ca ostilităţile dintre Israel şi teroriştii Hezbollah, un interpus al Iranului, să degenereze într-un război regional mai amplu.

Miercuri, Donald Trump a denunţat pe reţeaua sa, Truth Social, „mari ameninţări” împotriva vieţii sale din partea Iranului. „Iranul face să planeze mari ameninţări asupra vieţii mele. Întreaga armată americană observă şi aşteaptă”, a scris Trump, adăugând că „Iranul a mai luat măsuri care nu au funcţionat” şi că este „înconjurat de mai mulţi oameni, de puşti şi arme cum nu s-au mai văzut”.

Iranul a respins acuzaţiile că ar încerca să-l asasineze pe Trump pe 13 iulie, când un bărbat înarmat a deschis focul la un miting în Pennsylvania, omorând o persoană şi rănindu-l pe candidatul republican. La câteva zile după tentativa de asasinat, presa din SUA a relatat că autorităţile primiseră informaţii privind un presupus complot iranian anti-Trump, ceea ce a determinat întărirea dispozitivului de securitate.

„Dacă «preşedintele Trump este asasinat», ceea ce rămâne o posibilitate, sper ca America să radă Iranul de pe suprafaţa Pământului. Dacă nu se întâmplă asta, atunci liderii americani vor fi consideraţi nişte laşi «lipsiţi de curaj»!”, a comentat, atunci, Trump.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close