Antena 3 CNN Externe Lui Bush i s-a furat ceasul în Albania (VIDEO)

Lui Bush i s-a furat ceasul în Albania (VIDEO)

Lui Bush i s-a furat ceasul în Albania (VIDEO)
12 Iun 2007   •   15:11

Există hoţi de duzină şi hoţi care ar putea primi o diplomă pentru dexteritate. Cine nu crede, să-l întrebe pe preşedintele american George W. Bush, care târăşte după el o legiune întreagă de gărzi de corp şi este cel mai apărat om de pe planetă, fapt ce nu l-a scutit să rămână fără ceas, fără ca măcar să-şi dea seama. Abia spre seară, casa Albă a venit şi cu o explicaţire: George W. Bush şi-a scos singur ceasul de la mână şi l-a pus în buzunar.

Însă posturile ?News 24? şi ?Top Channel? - două televiziuni locale - au difuzat luni imagini cu Bush care saluta mulţimea, iar oamenii îi strângeau mâna, i-o sărutau, îl mângâiau pe creştet şi-i strigau ?Bushi, Bushi?, când dintr-o dată se vede cum îi dispare ceasul pe care îl purta pe mâna stânga. Prudenţii purtători de cuvânt de la Casa Albă s-au grăbit să spună că nu există dovezi că Bush şi-ar fi pierdut ceasul.

Luni, premierul Albaniei, Sali Berisha, a vizitat Fushe Kruje, oraş cu 23.000 de locuitori la nord de Tirana, unde Bush a băut o cafea cu mici întreprinzători albanezi care se finanţează din fonduri americane, pentru a le mulţumi pentru primirea călduroasă pe care i-au oferit-o liderului de la Casa Albă. Patronul cafenelei ?Cela? a lipit luni pe spătarul scaunului pe care s-a aşezat Bush o foaie de hârtie pe care scria ?Preşedintele Bush?, iar oamenii au făcut coadă ca să atingă scaunul, încă de la primele ore ale dimineţii. Între timp, patronul restaurantului 'Sofra e Ariut' din Tirana a botezat 'Laura' intrarea în sala în care a luat prânzul Prima Doamnă a SUA, Laura Bush.

Pe tot parcursul vizitei sale, prima a unui lider american în Albania, Bush a fost primit ca un adevărat erou, ceea ce a contrastat cu protestele care l-au însoţit în deplasările sale în Germania şi Italia, ţări pe care le-a vizitat în turneul său european de opt zile, care a mai inclus Republica Cehă, Polonia şi Bulgaria. Străzile din Tirana au fost decorate cu pancarte şi afişe în care lui Bush i se ura bun venit, iar oamenii purtau tricouri şi şepci având imprimate steagul american. Figura lui Bush apare şi pe trei timbre emise de poşta albaneză cu prilejul vizitei, iar o stradă din centrul Tiranei a fost botezată cu numele lui.

VIDEO:

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close