Antena 3 CNN Externe Luare de ostatici în Marea Caraibelor. Victime ar putea fi şi patru români

Luare de ostatici în Marea Caraibelor. Victime ar putea fi şi patru români

Luare de ostatici în Marea Caraibelor. Victime ar putea fi şi patru români
17 Oct 2008   •   09:16

Confuzie în cazul posibilei luări de ostatici din Marea Caraibelor: potrivit ambasadorului român din Israel, românii despre care s-a presupus că au fost răpiţi nu au fost sechestraţi şi nu au fost niciodată în pericol. Cei patru ar fi părăsit insula respectivă cu o zi înainte de incidente. MAE nu a confirmat informaţiiile până acum şi a anunţat că va verifica în continuare situaţia.
În cursul zilei de vineri, agenţiile de presă internaţionale au preluat declaraţiile ambasadorului israelian din Republica Dominicană, Amos Radian, conform cărora patru români au fost luaţi ostatici joi seară pe o insulă din oceanul Atlantic, de muncitori chinezi, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. Incidentul s-a petrecut pe insula West Caicos din arhipelagul Turks şi Caicos, teritoriu britanic.
Se pare că motivul pentru care muncitorii chinezi i-ar fi sechestrat pe cei 20 de cetăţeni români şi evrei este neplata salariilor vreme de câteva luni. Muncitorii chinezi fuseseră angajaţi la construcţia unui complex hotelier în insulă, dar compania constructoare ar fi pierdut banii de salarii odată cu falimentul băncii americane Lehmann Brothers.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: oceanul Atlantic
Cele mai noi știri
Parteneri
x close