Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru ruși. După drona-rachetă, Ucraina a testat cu succes prima rachetă balistică de producție proprie

Lovitură pentru ruși. După drona-rachetă, Ucraina a testat cu succes prima rachetă balistică de producție proprie

GettyImages-856884222
Zelenski a felicitat industria ucraineană de apărare pentru proiect, dar nu a oferit alte detalii despre armă. Foto: Imagine cu caracter ilustrativ/Gettyimages
de R.K.    |    27 Aug 2024   •   18:11

Ucraina a efectuat un test cu succes al primei rachete balistice de fabricație internă, a declarat, marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Kyiv Independent.

„Este posibil să fie prea devreme pentru a vorbi despre asta, dar vreau să împărtășesc cu voi. A fost testată cu succes prima rachetă balistică ucraineană”, a spus președintele la forumul pentru Independența Ucrainei 2024 de la Kiev.

Zelenski a felicitat industria ucraineană de apărare pentru proiect, dar nu a oferit alte detalii despre armă.

Cu o zi în urmă, ministrul Apărării Rustem Umerov a declarat că Ucraina pregătește un răspuns la loviturile aeriene ruse cu arme de producție proprie.

„Acest lucru demonstrează încă o dată că, pentru victorie, avem nevoie de capabilități pe rază lungă și de ridicarea restricțiilor privind loviturile asupra instalațiilor militare ale inamicului”, a spus Umerov . „Ucraina își pregătește propriul răspuns. Arme de producție proprie”.

Zelenski a dezvăluit anterior că Ucraina a dezvoltat o dronă cu rachetă de fabricație internă, Palianîția. El a spus că a fost deja folosit împotriva Rusiei.

pali

Kievul a primit o serie de rachete cu rază lungă de acțiune de la parteneri, cum ar fi ATACMS fabricate în SUA, Storm Shadow din Marea Britanie sau SCALP/T din Franța. Impactul lor potențial este limitat de restricțiile occidentale privind atacurile pe teritoriul rus.

Rusia folosește în mod regulat rachete balistice precum Iskander-M sau Kinjal în atacuri împotriva orașelor și infrastructurii ucrainene.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close