Antena 3 CNN Externe Londra. Vălul islamic poate fi interzis în şcoli

Londra. Vălul islamic poate fi interzis în şcoli

Londra. Vălul islamic poate fi interzis în şcoli
21 Mar 2007   •   23:11

Guvernul britanic a hotărât că purtarea vălului islamic în şcoli poate fi interzisă. Potrivit Ministerului Educaţiei profesorii sunt cei care hotărăsc dacă vor impune sau nu o astfel de măsură. În Marea Britanie locuiesc peste un milion şi jumătate de musulmani. Autorităţile de la Londra au anunţat că profesorii au dreptul să interzică elevilor să poarte vălul islamic în şcoli, dacă aceştia consideră că siguranţa, securitatea şi educaţia au de suferit din această cauză.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au mai precizat că înainte de a impune o astfel de măsură, administratorii şcolilor vor consulta şi părinţii. În octombie anul trecut, o elevă a dat în judecată liceul în care studia tocmai pentru că a fost obligată să renunţe la vestimentaţia specific musulmană. Decizia luată de liceul Denbight privind practicarea religiei nu este decât o hotărâre izolată şi reprezintă mai degrabă o consecinţă la atmosfera creată în societăţiile occidentale după atentatele din 11 septembrie.

O măsură asemănătoare a fost luată şi în Franţa acum patru ani. Când a fost adoptat un proiect de lege care interzice afişarea "ostentativă" a însemnelor religioase în şcolile publice, în special vălul islamic. Atunci, în semn de protest sute de muslumani au ieşit pe străzi.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close