Antena 3 CNN Externe Londra va interzice un controversat grup islamist

Londra va interzice un controversat grup islamist

Londra va interzice un controversat grup islamist
13 Ian 2010   •   19:55

Guvernul britanic a interzis un grup islamist cunoscut pentru faptul că glorifica al-Qaida şi a organizat comploturi teroriste interne şi externe, dar liderul său spiritual din LIban a promis să reorganizeze grupul sub un nume diferit.
Grupul, Islam4UK, va fi interzis începând de joi, după ce liderul britanic, Anjem Choudary, a ameninţat că va aduce sute de oameni să demonstreze pe străzile unui mic oraş de provincie, cunoscut pentru faptul că îi omagiază pe sodalţii britanici ucişi în Afganistan.
Această interdicţie va plasa grupul în aceeaşi categorie cu organizaţii teroriste precum al-Qaida, sau Tigrii Tamil . Aceasta ar putea duce la arestarea oricum se întâlneşte sub numele Islam4UK sau foloseşte logo-ul.
Grupul, odinioară numit Al-Muhajiroun, a fost interzis doar pentru a-şi schimba numele şi a apărea din nou.
Al-Muhajiroun, "emigranţii " în arabă, a căpătat notorietate la puţin timp după 11 septembrie 2001, când a organizat un eveniment să sărbătorească atentatele din SUA.
Grupul şi fondatorul Omar Bakri au devenit cele mai agresive voci ale islamului radical din Londra.
Oficialii au interzis ulterior Al-Muhajiroun în 2005, dar grupul a fost recreat sub nume precum Saved Sect sau al-Gurabaa -- ambele interzise în 2006.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close