Antena 3 CNN Externe Londra. Un medic irakian a fost pus sub acuzare

Londra. Un medic irakian a fost pus sub acuzare

Londra. Un medic irakian a fost pus sub acuzare
07 Iul 2007   •   13:03

Unul dintre cei opt suspecţi reţinuţi în cazul atentatelor eşuate din Londra şi Glasgow, de săptămâna trecută, a fost pus oficial sub acuzare vineri. Potrivit unui anunţ făcut de Scotland Yard, medicul irakian Bilal Abdulla a fost inculpat pentru complot în vederea producerii de explozii şi se va prezenta sâmbătă în faţa unui tribunal penal din Londra.

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă închisoarea pe viaţă. În acelaşi timp, FBI a anunţat ieri că doi dintre suspecţi au înaintat, anul trecut, cereri pentru a se angaja în spitale din Statele Unite. Medicul Bilal Abdulla, în vârstă de 27 de ani, a fost inculpat în urma recomandării făcute de Parchetul britanic. Potrivit directorului departamentului de contraterorism din cadrul Parchetului, au existat suficiente probe pentru autorizarea punerii sub acuzare. Abdulla s-a aflat la bordul maşinii care s-a izbit, în urmă cu o săptămână, de peretele terminalului aeroportului din Glasgow. El a fost inculpat şi în cazul atacurilor eşuate din Londra, din 29 iunie, şi în cazul alertei teroriste din Scoţia, o zi mai târziu. Abdulla s-a născut în Marea Britanie, dar a crescut în Irak şi a absolvit facultatea în Bagdad, în 2004. Potrivit unor surse oficiale, medicul a intrat în contact cu o serie de grupări islamiste ale căror membri se află în baza de date a MI5.

Scotland Yard a anunţat că celelalte 7 persoane reţinute în acest caz rămân în detenţie, în aşteptarea unei decizii privind eventuala lor inculpare. Pe de altă parte, Biroul Federal de Investigaţii american a dezvăluit noi informaţii în cazul atentatelor eşuate. Doi dintre suspecţi s-au interesat, anul trecut, de posibilitatea de a lucra în spitale americane. Aceştia au contactat o comisie educaţională pentru medicii străini, însă nu au trecut testele necesare.


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close