Antena 3 CNN Externe Londra. Un incendiu extrem de puternic a devastat Camden Market (VIDEO)

Londra. Un incendiu extrem de puternic a devastat Camden Market (VIDEO)

Londra. Un incendiu extrem de puternic a devastat Camden Market <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Feb 2008   •   10:54

Un incendiu extrem de puternic a devastat, sâmbătă seara, popularul cartier comercial Camden Market, din nordul Londrei. Peste o sută de pompieri s-au luptat ore în şir cu flăcările de nouă metri înălţime, dar au reuşit până la urmă să le aducă sub control. Din fericire nu s-a semnalat încă nicio victimă. Cauza dezastrului nu a fost încă stabilită. Focul a izbucnit la puţin timp după ora şapte seara, în vecinătatea celebrei pieţe Camden.

Cartierul este foarte popular printre tinerii non-conformişti, iar piaţa atrage numeroşi turişti în căutare de haine şi obiecte de artizanat. Flăcările s-au propagat foarte repede pe o mare suprafaţă şi au cuprins standuri de vânzare, depozite şi clădirea unui local faimos pentru vedetele care-l frecventează.

Imaginile transmise de televiziuni duceau cu gândul la marele incendiu care a distrus cea mai mare parte a Londrei în secolul al XVII-lea. Pompierii au mobilizat 20 de vehicule, dotate cu jeturi de mare putere.

Poliţia a închis mai multe străzi şi staţii de metrou şi a evacuat toate cluburile şi barurile din zonă, arhipline la acea oră. După mai bine de trei ore, incendiul a fost stăpânit. Pompierii au rămas în alertă deoarece prin clădirile şi standurile devastate se aflau butelii de gaz care ar fi putut exploda.

Ancheta asupra cauzelor este abia la început. Unii martori spun că înainte de izbucnirea flăcărilor, în zonă se simţea un puternic miros de gaz. Valoarea pagubelor nu a fost încă estimată.

INCENDIU ÎN CAMDEN MARKET

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close