Antena 3 CNN Externe Londra. Nivelul de alertă teroristă a fost redus

Londra. Nivelul de alertă teroristă a fost redus

Londra. Nivelul de alertă teroristă a fost redus
04 Iul 2007   •   22:22

În Marea Britanie, nivelul de alertă teroristă a fost redus, ceea ce înseamnă că nu mai există riscul iminent al producerii unui atentat. În paralel, autorităţile au deschis o anchetă amănunţită în sistemul public de sănătate. Asta după ce s-a aflat că toţi cei opt suspecţi, arestaţi în legătură cu atentatele dejucate la Londra şi Glasgow, erau angajaţi în acest domeniu.

Cabinetul britanic are în vedere şi o verificare amănunţită a trecutului şi originilor imigranţilor cu studii superioare, care vin să lucreze în Regatul Unit. Conform datelor oficiale, în sistemul britanic de sănătate, din cei peste 240.000 de medici angajaţi, aproximativ 75.000 sunt formaţi în străinătate, dintre care în jur de 30.000 în India şi 2.000 în Irak.

Brown a mai anunţat în faţa Camerei Comunelor şi crearea unui Consiliu Naţional de Securitate - o nouă agenţie guvernamentală, care să se ocupe de problemele de securitate naţională şi de terorism. Între timp, ancheta Scotland Yard este în plină desfăşurare. Potrivit CNN, poliţia a mai descoperit un bilet sinucigaş care are legătură cu atentatele dejucate din Londra şi Glasow, dar fără să ofere mai multe detalii.

Surse oficiale britanice susţin că cele opt persoane reţinute pentru presupusa implicare în actele teroriste, de la sfârşitul săptămânii trecute din Marea Britanie, au legături cu gruparea teroristă Al-Qaida din Irak. Suspecţii au fost recrutaţi de organizaţia teroristă condusă de Osama bin Laden înainte de a părăsi Orientul Mijlociu. Suspectului reţinut în Australia i-a fost prelungit mandatul de arestare preventivă, iar o echipă de inspectorii britanici au plecat deja acolo pentru a-l interoga.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close