Antena 3 CNN Externe Londra. Imigranţii est-europeni primesc alocaţii pentru copii

Londra. Imigranţii est-europeni primesc alocaţii pentru copii

Londra. Imigranţii est-europeni primesc alocaţii pentru copii
17 Sep 2007   •   09:40

Imigranţii est-europeni în Marea Britanie proveniţi din statele care au aderat la Uniunea Europeană în 2004 trimit acasă peste un milion de lire sterline, reprezentând alocaţii pentru copii, primite prin intermediul serviciilor sociale britanice. Alocaţia este plătită celor 14.000 de est-europeni care au declarat că au copii în ţările de origine. Conform legislaţiei în vigoare, după un an de muncă în Marea Britanie ei sunt îndreptăţiţi să ceară alocaţii pentru copii, la fel ca orice cetăţean britanic.

Alocaţie este de 18,10 lire sterline pentru primul copil şi de 12,10 lire sterline pentru al doilea copil, scrie cotidianul londonez Daily Mail. Cifrele au fost comunicate de Ministerul de Finanţe, care a răspuns astfel unei interpelări parlamentare. Potrivit Daily Mail, este pentru prima dată când guvernul de la Londra recunoaşte că aceste fonduri, provenite de la contribuabilii britanici, se scurg în afara ţării, situaţie criticată de Partidul Conservator, de opoziţie.

?Există cu 200.000 mai mulţi copii britanici care trăiesc în sărăcie, decât în urmă cu un an. De ce Gordon Brown trimite mii de lire săptămânal unor copii care nu locuiesc aici şi care s-ar putea să nu fi vizitat niciodată Marea Britanie??, a întrebat conservatorul Philip Hammond.

Pe de altă parte, scrie Daily Mail, aceste cifre ar putea fi depăşite cu mult de sumele speciale acordate angajaţilor cu copii. Sumele totale nu sunt disponibile, dar guvernul britanic recunoaşte că aproximativ 40.000 de cetăţeni est-europeni au solicitat plata acestor fonduri speciale, de 100 lire sterline săptămânal, în această vară.

Cotidianul britanic mai notează că, deşi Ministerul de Interne a dat asigurări că imigranţii din Europa de Est nu vor putea să exploateze sistemul de asigurări sociale, sumele primite de aceştia se ridică acum la 125 milioane de lire pe an.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close