Antena 3 CNN Externe Londra. Arestări în cazul plicurilor-capcană

Londra. Arestări în cazul plicurilor-capcană

Londra. Arestări în cazul plicurilor-capcană
19 Feb 2007   •   20:15

Poliţia britanică a arestat încă un suspect în cazul plicurilor-capcană care au terorizat Londra acum trei săptămâni. Este vorba despre un bărbat din Cambrige, care lucra ca îngrijitor la o şcoală din zonă. Locuinţa acestuia a fost deja percheziţionată, însă poliţiştii au anunţat că operaţiunea va mai dura câteva zile. Este a doua persoană reţinută în acest dosar, după ce poliţiştii arestaseră încă un bărbat, pe 9 februarie. Acesta se auto-denunţase la un post de radio, însă anchetatorii au stabilit că nu a avut nici o legătură cu plicurile capcană.

În ultimele săptămâni, şapte colete-capcană au fost descoperite pe teritoriul Marii Britanii. Dintre acestea patru au explodat, iar nouă persoane au fost rănite. Anchetatorii cred că este vorba despre două tipuri de atacuri, iar în acest caz ar fi implicate mai multe persoane. Cotidianului The Daily Mirror expune o altă variantă a poliţiei britanice potrivit căreia în spatele atentatelor ar putea fi o femeie.

Anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au realizat analiza grafologică a patru din cele şapte scrisori. Deocamdată poliţia londoneză verifică toate pistele posibile pentru a decoperi vinovatul sau vinovaţii. Autorităţile britanice avertizează oamenii să fie atenţi la orice pachet sau plic care li se pare suspect şi să anunţe imediat organele abilitate.

Observator

×
Parteneri
x close