Antena 3 CNN Externe Londra. Arestări în cazul atentatelor

Londra. Arestări în cazul atentatelor

Londra. Arestări în cazul atentatelor
23 Mar 2007   •   08:38

După 20 de luni de anchetă, poliţia britanică a efectuat joi primele arestări majore în cazul atentatelor de la Londra, de la 7 iulie 2005. Trei indivizi, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost reţinuţi la Manchester şi în nordul Angliei. Atentatele sinucigaşe de la 7 iulie au făcut 52 de victime, printre care şi o româncă.

Doi bărbaţi, de 23 şi 30 de ani, au fost arestaţi pe aeroportul din Manchester, unde se pregăteau să urce într-un avion spre Pakistan. Al treilea suspect, de 26 de ani, a fost reţinut ceva mai târziu la Leeds. Toţi arestaţii sunt originari din Leeds, ca şi trei din teroriştii sinucigaşi de la 7 iulie. Poliţiştii au întreprins percheziţii amănunţite în cinci locuinţe din acest oraş, ca şi într-un apartament şi un sediu de firmă din Londra.

Cei trei indivizi sunt suspectaţi că "au ordonat sau au plănuit" atacul terorist de la 7 iulie 2005, cel mai grav din istoria Marii Britanii. În acea zi, patru tineri musulmani şi-au detonat bombele în trei rame de metrou şi un autobuz cu etaj din Londra. Anchetatorii nu au reuşit, până acum, să identifice "creierul" sau finanţatorii atentatelor. Două săptămâni mai târziu, tot la Londra, s-au înregistrat patru tentative de atentat asemănătoare, care, însă, au eşuat. Şase oameni sunt judecaţi în prezent pentru acele tentative. Unul dintre ei şi-a schimbat depoziţia şi a afirmat că, împreună cu complicii săi, intenţiona să reproducă "la scară şi mai mare" atacurile de la 7 iulie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close