Antena 3 CNN Externe Londra. Al-Qaida recrutează tineri musulmani

Londra. Al-Qaida recrutează tineri musulmani

Londra. Al-Qaida recrutează tineri musulmani
01 Apr 2007   •   15:21

Agenţii Al-Qaida continuă să recruteze tineri musulmani în Marea Britanie şi să îi antreneze pentru terorism. Continuă, în plus, să colecteze fonduri pentru reţea. Informaţiile apar în publicaţia Sunday Telegraph, care citează un raport al serviciilor secrete britanice. În studiu se mai susţine că reţeaua Al-Qaida colectează sute de mii de lire sterline, pe care le trimit în Pakistan, pentru finanţarea ?războiului sfânt? împotriva democraţiilor occidentale.

Sursele guvrnamentale, citate de publicaţie, susţin că Marea Britanie s-a confruntat cu riscul a 30 de comploturi teroriste, din partea a 200 de reţele distincte. În total, 1.600 de persoane rezidente pe teritoriul Marii Britanii sunt considerate suspecte.

Serviciul de securiate internă MI 5, dar şi alte agenţii implicate în securitea ţării consideră în continuare foarte ridicat riscul unui atac terorist în Regat. Riscul radicalizării comunităţii musulmane din Marea Britanie a crescut simţitor după atentatele comise pe 7 iulie 2005 de patru terorişti kamikaze de naţionalitate britanică. 52 de oameni şi-au pierdut viaţa în atentatele din transportul londonez.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close