Antena 3 CNN Externe Londra. 7 plicuri-capcană în 3 săptămâni

Londra. 7 plicuri-capcană în 3 săptămâni

Londra. 7 plicuri-capcană în 3 săptămâni
07 Feb 2007   •   13:02

Poliţia britanică afirmă că au fost expediate şapte scrisori-capcană în ultimele trei săptămâni. Anunţul a fost făcut abia miercuri, 7 februarie, de poliţia britanică, la mai puţin de o oră după ce un al patrulea colet cu explozibil a sărit în aer, într-un birou de eliberare a permiselor de conducere din Ţara Galilor. O femeie a fost rănită.

În total, 7 colete-capcană au fost descoperite pe teritoriul Marii Britanii dintre care 4 au explodat în ultimele 5 zile. În urma exploziilor, şase persoane au fost rănite. Ministrul britanic de Interne John Reid a calificat incidentele drept ''îngrijorătoare'', dar nu a formulat nici o ipoteză cu privire la autori. Presa speculează însă pe tema implicării în acest caz a militanţilor pentru drepturile animalelor, foarte virulenţi în Marea Britanie.

Două dintre scrisori poartă numele lui Barry Horne, un apărător al drepturilor animalelor, mort în închisoare în 2001. Un plic capcană a explodat şi marţi dimineaţă în localitatea Wokingham, de la sud-vest de Londra. Scrisoarea a fost trimisă pe adresa unei firme de contabilitate şi colectare a taxelor, situată într-un centru de afaceri. Luni, un alt plic cu explozibil a sărit în aer, la o firmă din centrul Londrei.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close