Antena 3 CNN Externe Londra: 500 de taxiuri retrase din circulaţie după ce a 8-a maşină a luat foc

Londra: 500 de taxiuri retrase din circulaţie după ce a 8-a maşină a luat foc

Londra: 500 de taxiuri retrase din circulaţie după ce a 8-a maşină a luat foc
18 Sep 2008   •   16:47

Pentru a opta oară în 3 luni încă un taxi a luat foc în mijlocul traficului londonez. Regia de transport a oraşului a decis să retragă din circulaţie toate cele 500 de maşini TX4 produse de LTI în Coventry.

"Nu a fost o decizie impulsivă, ci una care preţuieşte siguranţa pasagerilor şi a şoferilor", a justificat purtătorul de cuvânt al regiei de transport londonez, TfL. "Licenţele vor fi date abia după ce producătorul LTI va garanta siguranţa fiecărui vehicul în parte", a mai adăugat acesta.

"Am vorbit cu şoferii implicaţi în aceste incidente şi pasagerii nu au fost niciodată în pericol. Aceştia au avut suficient timp la dispoziţie pentru a părăsi maşina înainte ca ea să ia foc", a declarat Bob Oddy, secretarul general al Asociaţiei Şoferilor de Taxi, pentru BBC. "Suntem îngrijoraţi de pierderile înregistrate în timpul verificărilor, şi cerem producătorului să compenseze pierderile materiale suferite din cauza acestora", a mai completat el.

Nu se cunosc încă motivele pentru care taxiurile londoneze au luat foc, acestea fiind maşini cu dotări standard. În România însă este larg răspândită practica modificării portbagajului într-o instalaţie de alimentare cu gaz. Acest lucru pune în fiecare zi în pericol viaţa a sute de pasageri.


Sursa foto: news.bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close