Antena 3 CNN Externe Locul spre care omenirea se va uita pe 21 decembrie. "Muntele Salvării" va fi neatins de apocalipsa mayaşă

Locul spre care omenirea se va uita pe 21 decembrie. "Muntele Salvării" va fi neatins de apocalipsa mayaşă

Locul spre care omenirea se va uita pe 21 decembrie. "Muntele Salvării" va fi neatins de apocalipsa mayaşă
de O.P.    |    22 Noi 2012   •   08:48

A rămas mai puţin de o lună de zile până la data de 21 decembrie - zi în care mulţi cred că omenirea îşi va găsi sfârşitul. Totul bazându-se pe profeţiile mayaşilor, scrise într-un calendar, care se termină brusc pe această dată.

Acest calendar este împărţit în mai multe unităţi, una dintre acestea fiind intitulată b'ak'tun (care cuprinde 400 de ani). Pe 21 decembrie 2012 se încheie cel de-al 13 b'ak'tun, fiind începutul unui nou ciclu.

Experţii în cultura maya afirmă că maiaşii nu ar fi considerat încheierea acestui ciclu drept sfârşitul lumii. Cu toate acestea, în subculturile New Age şi în alte subculturi de pe Internet, unii credincioşi se aşteaptă la schimbări majore ce urmează să aibă loc în această zi.



Astfel, pentru cei care cred în acestă zi fatidică pentru omenire, există şi salvarea - muntele Pic de Bugarach, din sudul Franţei. Însă autorităţile franceze vor opri accesul pe munte în ziua de 21 decembrie. Peste 100 de ofiţeri şi pompier vor izola toate rutele de acces spre munte.

Adepţii care cred în profeţiile maya cred că muntele Pic de Bugarach se va deschide, dezvăluind o navă extraterestră ce va salva credincioşii aflaţi în apropiere. Din acest motiv, oficialităţile locale sunt îngrijorate.



×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close