Google a pus pe Street View panorame din oraşul japonez Namie-machi situat în vecinătatea centralei nucleare de la Fukushima. Acest oraşel avea 21.000 de locuitori înainte de cutremurul din martie 2011, dar acum este cu totul părăsit.
După cum arată Street View, străzile sunt dezolante, infrastructura e la pământ, iar lângă şosea sunt eşuate pe uscat bărci de pescuit.
Google a primit permisiunea de a merge cu maşinile Street View şi de a fotografia oraşelul Namie-machi aflat în zona de excludere de lângă centrala de la Fukushima, zona în care foştii locuitori nu mai au acces, din cauza nivelului ridicat al radiaţiilor.Potrivit unui plan al autorităţilor, foştii locuitori ai oraşului Namie-machi pot face vizite scurte, de câteva ore, o singură dată pe lună. O revenire definitivă este exclusă fiindcă pericolele pentru sănătate sunt extrem de mari.
Japonia, greu încercată. FOTOREPORTAJ copleşitor din mijlocul seismului care a lovit ţara în 2011Plimbarea virtuală pe străzile din Namie-machi este remarcabilă: unele case sunt intacte, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, altele sunt prăbuşite, dar străzile sunt goale şi zonele care altă dată erau strălucitoare sunt acum pline de ruine.
Click AICI pentru mai multe imagini cu Namie-machi, oraşul fantomă de lângă FukushimaPrimarul din Namie-machi spune pe
blogul Google că imaginile din oraşul distrus vor ajuta generaţiile viitoare să înţeleagă proporţiile dezastrului.
"
Din martie 2011 lumea e mers mai departe şi chiar şi în Japonia multe locuri au început să-şi revină. În Namie-machi însă, timpul a rămas în loc. Vrem ca imaginile de pe Street View să rămână urmaşilor noştri ca o amintire a cutremurului şi dezastrului nuclear care i-a urmat Vrem ca imaginile de pe StreetView să rămână urmaşilor noştri ca o amintire a cutremurului
Citeste mai mult:
adev.ro/mkczngVrem ca imaginile de pe StreetView să rămână urmaşilor noştri ca o amintire a cutremurului
Citeste mai mult:
adev.ro/mkczng", a spus primarul Tamotsu Baba.
Pe 11 martie 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 pe Richter, urmat de un tsunami gigantic, înalt de 15 metri, a devastat regiunea Tohoko din nord-estul Japoniei. Cele două dezastre naturale au provocat cel mai mare accident nuclear de după cel de la Cernobîl, din 1986.
Citeşte şi:
Cele mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani. 9,5 - cea mai mare intensitate a unui seism