Antena 3 CNN Externe ?Localizatorul? preia cazul Madeleinei

?Localizatorul? preia cazul Madeleinei

?Localizatorul? preia cazul Madeleinei
08 Oct 2007   •   12:25

Kate şi Gerry McCann au apelat la ajutorul expertului internaţional în găsirea persoanelor dispărute Daniel Krugel (foto), fost colonel în poliţia sud-africană. Părinţii Madeleinei au luat decizia de a îl implica pe Krugel în acţiunile de căutare a fetiţei lor după ce au aflat de seria de succese pe care fostul poliţist le-a înregistrat în misiunile sale, succese pentru care a fost supranumit ?The Locator ? Localizatorul?.

Krugel, specialist la Universitatea Bloemfontein, foloseşte în investigaţiile sale o ?maşină de localizat persoane? conectată la satelit, care cercetează pe baza ADN-ului celui dispărut. În acest sens, soţii McCann i-au dat ?Localizatorului? o şuviţă din părul fetiţei.

Acesta este încredinţat că răpitorul a luat fetiţa din apartamentul de vacanţă din Praia da Luz şi a dus-o pe plajă, acolo unde a găsit un indiciu al prezenţei Madeleinei.

Detectivul a declarat că şi-a petrecut 4 nopţi în Praia da Luz, oraşul portughez unde familia McCann îşi petrecea vacanţa. El a reuşit să întocmească o hartă a locurilor unde a fost purtată fetiţa, în interiorul staţiunii de vacanţă, hartă pe care a predat-o şi poliţiştilor, pentru a-i ajuta în investigaţie.

Cu toate acestea, fostul poliţist consideră şansele ca fetiţa să mai fie în viaţă foarte scăzute.

Încredinţat că ştie care a fost traseul fetiţei în noaptea dispariţiei, Krugel a refuzat să comenteze în plus: ?nu pot dezvălui detalii pentru a nu alerta persoane care ar putea merge la faţa locului şi distruge indiciile?.

?Cercetările mele m-au direcţionat către un loc foarte greu de investigat, de aceea las experţii poliţiei să continue investigaţia locului respectiv?.

Bazându-se pe rezultatele lui Krugel, poliţia portugheză a cerut autorităţilor britanice să mai trimită câini antrenaţi să depisteze "mirosul morţii", pentru a suplimenta echipajele lor care au verificat deja de două ori plaja. Câini au reacţionat pozitiv atunci când au fost verificate diverse obiecte din casă şi jucăria lui Madeleine, aceasta fiind principala probă pe baza căreia soţii McCann au devenit principalii suspecţi pentru dispariţia fiicei lor.

Krugel a devenit faimos în Africa de Sud, după ce a ajutat o echipă de televiziune să depisteze locul unde se aflau cinci fetiţe din Africa de Sud dispărute în anii '80.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close