Antena 3 CNN Externe Locale în Moldova. Suspiciuni de fraudă

Locale în Moldova. Suspiciuni de fraudă

Locale în Moldova. Suspiciuni de fraudă
03 Iun 2007   •   12:17
UPDATE 2: Alegerile locale din Republica Moldova n-au fost lipsite de incidente. O secţie de votare din localitatea Corjova a fost înconjurată de miliţia transnistreană, iar localnicii au fost împiedicaţi să intre la vot. La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai OSCE, care supraveghează desfăşurarea scrutinului. De asemenea, Un observator internaţional şi unul naţional din cadrul Centrului de Comunicare Internaţională şi Drepturile Omului au fost reţinuţi la Dubăsari de reprezentanţii miliţiei transnistrene, relatează BASA-press, citat de Medifax.

Votul de duminică este un adevărat test pentru Partidul Comunist care a câştigat alegerile generale din 2005. Potrivit BBC, opoziţia, organizaţiile non-guvernamentale şi observatorii internaţionali au avertizat în repetate rânduri că scrutinul din 3 iunie riscă să fie incorect şi doar parţial liber.

De-a lungul campaniei electorale au curs acuzaţiile de tentative de intimidare a candidaţilor opoziţiei sau de folosire a resurselor administrative în favoarea partidului comunist, aflat la putere. Candidaţii care nu vor obţine majoritatea vor participa la un al doilea tur de scrutin, pe 17 iunie.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close