Antena 3 CNN Externe Litvinenko s-ar fi otrăvit singur, spune un martor

Litvinenko s-ar fi otrăvit singur, spune un martor

Litvinenko s-ar fi otrăvit singur, spune un martor
01 Noi 2007   •   18:02

Fostul agent KGB Alexander Litvinenko a murit din cauza otrăvii radiocative pe care şi-ar fi administrat-o singur, din greşeală. Aceasta este cea mai nouă informaţie făcută publică joi, de un martor rus. Dimtry Kovtun, fost agent la rândul său, a declarat pentru RIA Novosti că este posibil ca moartea lui Litvinenko să fi fost doar un accident nefericit. El a adăugat că serviciul de informaţii externe britanic MI6, pentru care Litvinenko ar fi lucrat la momentul respectiv, s-ar fi făcut de râs. Kovtun s-a întâlnit cu Litvinenko de mai multe ori înainte ca acesta să se îmbolnăvească. Surse din serviciile de informaţii au dezvăluit pentru o publicaţie britanică că fostul agent lucra la data asasinării sale pentru MI6, informaţia fiind negată ulterior de soţia victimei.


Scotland Yard a cerut anul acesta extrădarea din Rusia a lui Alexandr Lugovoi, cel suspectat de otrăvirea lui Litvinenko, însă Kremlinul a respins cererea declanşând un război diplomatic între cele două ţări.

Alexander Litvinenko a fost ucis cu otrava pulverizată în ceai, în timpul întâlnirii acestuia cu alţi doi foştii agenţi KGB, la hotelul Millenium din Londra.Ulterior, anchetatorii au găsit urme de poloniu pe tabloul sub care a stat acesta, pe masă, pe scaun şi pe podea, fapt ce susţine ipoteza că otrava a fost pulverizată cu un spray.

Alexander Litvinenko a murit, anul trecut, la 23 de zile după ce a fost otrăvit cu o doză de poloniu-210. Pe patul de moarte, fostul agent KGB l-a acuzat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, că ar fi ordonat uciderea sa.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close