Antena 3 CNN Externe Lipsă de cvorum în Senatul american

Lipsă de cvorum în Senatul american

Lipsă de cvorum în Senatul american
18 Feb 2007   •   13:32

Surpriză în Senatul american. Dezbaterea asupra noii strategii propuse de preşedintele George W. Bush a fost amânată, din lipsă de cvorum. Democraţii din Senat nu au reuşit să adune cele 3 cincimi necesare unui vot de procedură, iar marii absenţi au fost senatorii fideli administraţiei americane. Şi aceasta la numai o zi după ce Camera Reprezentanţilor a respins, printr-o rezoluţie fără caracter obligatoriu, noul plan pentru Irak al preşedintelui. Pentru a doua oară în 2 săptămâni, senatorii democraţi nu au reuşit să înfrângă rezistenţa republicanilor şi să obţină voturile necesare adoptării unei rezoluţii prin care să respingă planul lui Bush.

Pentru a dezbate moţiunea, democraţii aveau nevoie de sprijinul a 60 din cei 100 de senatori. Doar 56 de senatori au fost de acord sâmbătă cu deschiderea dezbaterii simbolice. Liderii republicanilor din Senat se opun luării de măsuri pentru denunţarea strategiei lui Bush, dacă democraţii nu vor permite organizarea unui vot asupra unei rezoluţii înaintate de republicani.

Rezoluţia prevede interzicerea reducerii fondurilor destinate trupelor americane mobilizate în Irak. Democraţii din Camera Reprezentanţilor vor să interzică folosirea a peste 93 de miliarde de dolari, ca fonduri de război, de către administraţia americană. Casa Albă a anunţat că membrii Camerei Reprezentanţilor doresc astfel un eşec al campaniei din Irak.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close