Antena 3 CNN Externe Lieberman: "Tratamentul Europei faţă de Israel aduce aminte de perioada Holocaustului"

Lieberman: "Tratamentul Europei faţă de Israel aduce aminte de perioada Holocaustului"

Lieberman: "Tratamentul Europei faţă de Israel aduce aminte de perioada Holocaustului"
11 Dec 2012   •   15:13

Ministrul de externe israelian, Avigdor Lieberman, a criticat, marţi, comunitatea europeană, spunând că tratamentul acesteia faţă de statul evreu este comparabil cu politicile aplicate în timpul Holocaustului.

Lieberman a declarat că Uniunea Europeană a fost insensibilă la recentul discurs al liderului Hamas, Khaled Meshaal, în care se spunea că palestinienii "nu vor ceda nici un centimetru" din teritoriul istoric al Palestinei, ocupat acum în mare parte de Israel.

"Încă o dată, Europa ignoră semnalele de distrugere a Israelului", a spus Lieberman pentru postul naţional de radio, la Tel Aviv.

"Ne-am mai confruntat cu ceva asemănător la sfârşitul anilor 1930 şi începutul anilor 1940, atunci când toată Europa era la curent cu ce se întâmpla în lagărele de concentrare şi nu a avut nici o reacţie. Şi-a pus mâna la ochi!...Când evreii sunt sacrificaţi, ar trebui să ne întrebăm cine urmează. Teroristul din Toulouse, care a omorât copiii evrei, a ucis şi militari francezi", a adăugat oficialul.

Lieberman a concluzionat că terorismul vizează toate statele din lume, nu numai statul evreu: "Teroriştii atacă israelienii, dar are ca ţintă toate ţările şi valorile occidentale. Israelul este doar aperitivul!"

×
Subiecte în articol: Palestina Hamas Europa Holocaust
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close