Antena 3 CNN Externe Liderul palestinian i-a trimis o scrisoare lui Trump. Ce planuri are fostul președinte american în Orientul Mijlociu: „Va fi bine”

Liderul palestinian i-a trimis o scrisoare lui Trump. Ce planuri are fostul președinte american în Orientul Mijlociu: „Va fi bine”

Donald Trump ?i Mahmous Abbas
Donald Trump și Mahmoud Abbas. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    24 Iul 2024   •   21:19

Donald Trump a distribuit miercuri pe rețeaua sa socială, Truth Social, o scrisoare pe care a primit-o de la liderul palestinian Mahmoud Abbas la scurt timp după tentativa de asasinat. El i-a mulțumit lui Abbas, iar în postare a scris că „de-abia așteaptă să aducă pacea în Orientul Mijlociu”, transmite CNN.

Fostul președinte a publicat miercuri o fotografie a scrisorii, într-o încercare aparentă de a găsi un echilibru între Israel și palestinieni, la câteva ore după ce a anunțat că se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu la hotelul său Mar-a-Lago din Florida.

„Aștept cu nerăbdare să-l văd pe Bibi Netanyahu vineri și, mai mult, să aduc pacea în Orientul Mijlociu!”, a spus Trump.

În scrisoare, Mahmoud Abbas îi transmite lui Trump că „actele de violență nu-și au locul într-o lume a ordinii”.

„Actele de violență nu trebuie să-și aibă locul într-o lume a legii și ordinii. Respectul pentru celălalt și prețuirea vieții umane este ceea ce trebuie să prevaleze”, a spus Abbas.


Trump i-a mulțumit liderului palestinian pentru scrisoare, spunând că „totul va fi bine”. 

Donald Trump se va întâlni vineri cu Netanyahu la Mar-a-Lago. Întâlnirea, a declarat Trump într-un interviu marți seara, a fost solicitată de premierul israelian.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close