Antena 3 CNN Externe Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a încetat să mai comunice cu negociatorii prin telefon. El ar fi în viață și folosește doar pix și hârtie

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a încetat să mai comunice cu negociatorii prin telefon. El ar fi în viață și folosește doar pix și hârtie

Yahya Sinwar Dpa Images
Yahya Sinwar a încetat să mai comunice telefonic cu negociatorii din Qatar. Sursă foto: hepta / DPA Images
de A.I.    |    06 Oct 2024   •   13:00

Oficialii din Qatar, care țin legătura cu Hamas în vederea negocierilor pentru eliberarea ostaticilor israelieni, spun că șeful din Gaza al grupării palestiniene a încetat să-i mai sune.

Informația este difuzată de Times of Israel.

Oficialii qatarioți le-au comunicat informația referitoare la Sinwar membrilor de familie ai prizonierilor din Gaza, săptămâna trecută.

Potrivit oficialilor citați, după valul de asasinate lansat de Israel asupra liderilor Hezbollah și Hamas, Yahya Sinwar comunică în prezent folosind doar pix și hârtie.

Presa internațională a relatat, recent, exploziile a numeroase pagere și stații walkie-talkie folosite de agenții Hezbollah din Liban.

Potrivit Qatarului, este probabil ca Sinwar să se fi înconjurat de ostatici.

Negociatorii au respins speculațiile potrivit cărora șeful Hamas în Gaza ar fi fost ucis într-un atac aerian israelian.

„Israelul a adoptat o politică de asasinate care este incompatibilă cu acordul (privind o încetare a focului în Gaza, n.r.) În trecut, era (fostul lider Hamas Ismail) Haniyeh și a fost eliminat. Acum este Khaled Mashaal, iar el e mult mai dificil decât Haniyeh”, le-au spus oficialii qatarioți familiilor ostatecilor israelieni.

Fostul șef politic al Hamas, Ismail Haniyeh a fost ucis la Teheran în luna iulie, într-un asasinat atribuit Israelului.

Ierusalimul nu a confirmat, dar nici nu a negat implicarea sa.

×
Subiecte în articol: Yahya Sinwar Hamas Gaza Hezbollah
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close