Antena 3 CNN Externe Liderul georgian este hotărât să menţină starea de urgenţă

Liderul georgian este hotărât să menţină starea de urgenţă

Liderul georgian este hotărât să menţină starea de urgenţă
11 Noi 2007   •   10:25

Starea de urgenţă din Georgia nu va fi ridicată la intervenţia vreunei puteri străine. Declaraţia a fost făcută sâmbătă de preşedintele georgian Mihail Saakashvili care a precizat că decizia privind ridicarea sau menţinerea stării de urgenţă îi aparţine în totalitate. Preşedintele georgian Mihail Saakashvili s-a întâlnit sâmbătă cu cei mai importanţi oameni de afaceri din ţară. Liderul de la Tbilisi ar putea avea nevoie de sprijinul acestora la alegerile prezidenţiale anticipate. Cu prilejul întrevederii, preşedintele georgian a ţinut să precizeze că nu va tolera nicio intervenţie venită din exteriorul ţării.

Preşedintele a dat asigurări că va ridica starea de urgenţă numai dacă situaţia din ţară se va îmbunătăţi. În ultimele zile, opoziţia georgiană a ieşit în stradă împotriva preşedintelui, iar manifestaţiile s-au lăsat cu ciocniri violente între demonstranţi şi forţele de ordine. Saakaşvili a acuzat Rusia de amestec şi a instituit stare de urgenţă.

Cu toate astea, preşedintele a fost de acord să organizeze alegeri prezidenţiale mai devreme cu un an. Mihail Saakaşvili şi-a anunţat însă intenţia de a candida şi la următoarele alegeri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close