Antena 3 CNN Externe Un lider politic neonazist, salvat de doi refugiaţi sirieni

Un lider politic neonazist, salvat de doi refugiaţi sirieni

refugiati.jpg
22 Mar 2016   •   19:05

Un lider al partidului neonazist german NPD a fost salvat de către doi refugiaţi sirieni în urma unui accident rutier, relatează mass-media germane, informează marţi Agerpres

Automobilul în care se afla Stefan Jagsch, cap de listă pentru NPD în recentele alegeri municipale din Altenstadt (vest), a intrat în coliziune frontală cu un copac după ce a ieşit de pe carosabil, a informat cotidianul Frankfurter Rundschau, citând un pompier. Accidentul a avut loc săptămâna trecută. 

Grav rănit, el a fost scos din vehicul şi i s-au oferit primele îngrijiri de către doi refugiaţi sirieni care treceau prin zonă, a dezvăluit un purtător de cuvânt al pompierilor voluntari din Budingen, citat de agenţia germană DPA. 

Partidul Naţional-Democrat (NPD) este o formaţiune rasistă, antisemită şi revizionistă, care face în prezent obiectul unei proceduri de interdicţie în curs de examinare de către justiţia germană. Insignifiant la nivel naţional, NPD a obţinut cel mai mare scor al său în unele regiuni din fosta RDG. 

În ianuarie, Stefan Jagsch, de 29 de ani, a participat la o reuniune în regiunea sa, în timpul căreia peste un milion de refugiaţi sosiţi anul trecut în Germania au fost calificaţi drept 'primate în afara legii', potrivit Frankfurter Rundschau.

×
Subiecte în articol: Germania lider refugiaţi sirieni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close