Antena 3 CNN Externe Liban. Armata a reînceput atacul asupra taberei Nahr el-Bared (VIDEO)

Liban. Armata a reînceput atacul asupra taberei Nahr el-Bared (VIDEO)

Liban. Armata a reînceput atacul asupra taberei Nahr el-Bared (VIDEO)
13 Iul 2007   •   08:37

Armata libaneză a reluat joi, cu forţă sporită, bombardamentele asupra taberei de refugiaţi palestinieni Nahr el-Bared, ocupată de aproape două luni de o grupare armată islamistă. La rândul lor, rebelii au reuşit să facă noi victime în rândurile armatei: şase militari, între care un ofiţer, au fost ucişi.

Artileria libaneză a lovit permanent, în tot cursul zilei, tabăra Nahr el-Bared, prefăcută în mare parte într-un morman de ruine. În unele perioade, au fost trase chiar şi zece obuze pe minut. Bombardamentele au fost cele mai puternice de aproape o lună. Un ofiţer libanez citat de France Presse a afirmat că acesta este primul pas spre asaltul final asupra poziţiilor grupării Fatah al-Islam.

Palestinienii evacuaţi din tabără spun că în incintă nu au mai rămas decât vreo zece civili, la care se adaugă familiile militanţilor islamişti. Aceştia sunt calificaţi de refugiaţi drept ?fanatici? care le interzic femeilor să ridice glasul. Guvernul susţine că Fatah al-Islam este susţinută de Siria şi aliată cu reţeaua al-Qaida, acuzaţii pe care gruparea le respinge. Conflictul de la Nahr el-Bared a făcut până acum peste 180 de victime şi este cel mai violent de la războiul civil care a însângerat Libanul până în 1990.

IMAGINI DIN LIBAN:

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close