Antena 3 CNN Externe „Li s-a făcut o propunere bună”. SUA au anunțat că un armistițiu între Israel și Hamas „e mai aproape ca oricând”

„Li s-a făcut o propunere bună”. SUA au anunțat că un armistițiu între Israel și Hamas „e mai aproape ca oricând”

atacuri in fasia gaza
John Kirby spune că un acord între Israel şi Hamas este mai aproape ca oricând. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    07 Aug 2024   •   22:38

Un acord între Israel şi Hamas de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor din Fâşia Gaza este mai aproape ca oricând, susţine purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Celor două părţi li s-a făcut o propunere bună şi amândouă trebuie să o accepte pentru a putea pune în aplicare acordul de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor”, a declarat presei responsabilul american.

Administraţia preşedintelui Joe Biden exercită de câteva săptămâni presiuni asupra guvernului premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să accepte un armistiţiu. Marţi, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a cerut pentru prima oară public Iranului şi Israelului să evite o „escaladare” a conflictului în plan regional.

„Mai întâi, nu vrem să vedem atacuri şi vom continua să lucrăm pe canalele diplomatice pentru detensionarea situaţiei, însă vă pot spune în mod sigur că Statele Unite sunt şi vor rămâne în poziţia de a ajuta Israelul să se apere cu o întreagă gamă de capacităţi militare", a adăugat acesta, în contextul în care Pentagonul a anunţat desfăşurarea în Orientul Mijlociu de nave de luptă şi avioane de luptă suplimentare.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close