Antena 3 CNN Externe Letonia le va trimite ucrainenilor aproape 500 de drone pentru lupta împotriva Rusiei

Letonia le va trimite ucrainenilor aproape 500 de drone pentru lupta împotriva Rusiei

razboi ucraina profimedia
Guvernul Letoniei a decis să predea autorităţilor de securitate ucrainene şi maşini de poliţie utilizate. Sursa foto: Profimedia Images
de Milena Niță    |    14 Aug 2024   •   10:54

Letonia va livra Ucrainei sute de drone pentru lupta împotriva Rusiei, au anunţat marţi oficiali de la Riga, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

Letonia a primit aproape 500 de vehicule aeriene fără pilot, de diferite tipuri, de la companii letone, care vor fi livrate Ucrainei, a anunţat Ministerul leton al Apărării.

Totodată, guvernul Letoniei a decis să predea autorităţilor de securitate ucrainene peste 30 de maşini de poliţie utilizate.

În iulie, Letonia a anunţat că va livra Ucrainei în total peste 2.500 de drone în valoare de patru milioane de euro. Potrivit Ministerului leton al Apărării, acestea vor fi produse de şapte companii letone.

Ucraina se apără în faţa războiului de agresiune al Rusiei de peste doi ani şi depinde în mare măsură de sprijinul occidental pentru echipament militar.

Letonia este unul dintre cei mai fermi susţinători ai Kievului. Împreună cu Regatul Unit, statele baltice care se învecinează cu Rusia şi Belarus conduc o alianţă ce aprovizionează Ucraina cu milioane de drone.

Cei circa 10 membri ai acestei alianţe - printre care Germania - şi-au luat angajamentul de a investi în producţia şi furnizarea de drone şi de piese de schimb către Ucraina.

×
Subiecte în articol: letonia drone Ucraina Război Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close