Antena 3 CNN Externe Legionella, un nou virus care îngrijorează Marea Britanie

Legionella, un nou virus care îngrijorează Marea Britanie

Legionella, un nou virus care îngrijorează Marea Britanie
09 Aug 2007   •   17:30

După apariţia febrei aftoase, britanicii se confruntă acum cu un nou virus, numit legionella. Boala, care este o infecţie respiratorie, a fost descoperită la un angajat al institutului public din apropierea fermelor infectate. Agenţia pentru Protecţia Sănătăţii a deschis o anchetă în acest sens. Laboratorul public unde s-a descoperit virusul legionella este acelaşi laborator suspectat că ar fi contribuit la răspândirea febrei aftoase în Marea Britanie.

Boala legionarului, cum este cunoscută, este o infecţie respiratorie provocată de o bacterie hidrofilă. Maladia se dezvoltă în mediile care produc vapori de apă. Potrivit rezultatelor preliminare, institutul a făcut eforturi pentru a evita dezvoltarea bacteriei în sistemul de canalizare şi în cel de aclimatizare. Inspectorii Agenţiei cred că angajatul a fost infectat cu legionella, înainte ca virusul febrei aftoase să contamineze vitele de la ferma din apropiere. Până să cadă la pat, bărbatul a fost aproape 2 săptămâni atât la muncă, cât şi în alte locuri. De aceea este încă greu de depistat locul în care el a fost infectat.

Laboratorul public şi cel al unei firme franco-americană sunt suspectate că au provocat răspândirea febrei aftoase în sud-estul Marii Britanii. Primul focar de febră, dintre cele trei, a apărut vineri, la o fermă din Surrey, aflată la 5 kilometri de laboratoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close