Antena 3 CNN Externe Lech Walesa despre fraţii Kaczynski: ?Vreau să-mi apăr ţara de nebuni?

Lech Walesa despre fraţii Kaczynski: ?Vreau să-mi apăr ţara de nebuni?

Lech Walesa despre fraţii Kaczynski: ?Vreau să-mi apăr ţara de nebuni?
14 Aug 2007   •   22:45

Fostul preşedinte polonez Lech Walesa a declarat că doreşte ?să-şi apere ţara de nebuni?, făcând referire la actualul preşedinte Lech Kaczynski şi la fratele geamăn al acestuia, premierul Jaroslaw Kaczynski, într-un interviu publicat marţi de cotidianul german Die Welt. ?Felul în care fraţii Kaczynski tratează concurenţa mă îngrijorează. Acest lucru arată că sunt persoane periculoase?, a subliniat Walesa. Fraţii Kaczynski s-au pronunţat, în urma unei grave crize politice, în favoarea organizării unui scrutin anticipat, probabil la 21 octombrie, cu doi ani înainte de data prevăzută, în 2009. ?Bineînţeles că nu vor cu adevărat nici un fel de alegeri, deoarece ştiu că acestea ar putea schimba, într-adevăr, ceva?, a adăugat Walesa, liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, apreciind că ?cei doi tot nu ar putea fi îndepărtaţi de la putere nici măcar cu ajutorul unui tractor?.

?Umilitoarea? situaţie în care se află Polonia ?demonstrează că guvernul nu este capabil să guverneze?, a criticat el. ?Văd pericolul unei societăţi extrem de nesigure pe plan politic?, prevede fostul preşedinte.

?Kaczynski au câştigat ultimele alegeri graţie unei demagogii populiste?, a continuat Walesa, în opinia căruia Polonia ar avea nevoie de încă puţin timp pentru a deveni o democraţie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close