Pe timp de vară parcă nimic nu îţi potoleşte setea mai bine decât un pahar de cola rece, cu câteva cuburi de gheaţă. Însă reprezentanţii unei organizaţii pentru protecţia mediului au scos la iveală faptul că o substanţă folosită în colorarea celebrei băuturi răcoritoare ar conţine un nivel prea ridicat de substanţe cancerigene.
Deşi cele două mari companii producătoare de astfel de băuturi - Coca-Cola.CO şi Pepsi.CO au declarat că vor reduce cantitatea acestei substanţe în băuturile fabricate, acest lucru nu s-a întâmplat.
Într-un singur stat de pe teritoriul SUA, în California s-ar fi luat această măsură, dar la nivel global, deşi anunţată, această acţiune întârzie să fie înfăptuită.
Substanţa chimică despre care este vorba în acest caz este 4-Methylimidazole sau 4-Mel, pe scurt, care se produce prin fierbere şi este regasită în multe mâncăruri, considerate nesănătoase.
CITIŢI DREPTUL LA REPLICĂ AL COMPANIEI COCA-COLA.