Antena 3 CNN Externe La ce se expun cei care beau cea mai populară băutură răcoritoare din lume. PERICOL fără precedent

La ce se expun cei care beau cea mai populară băutură răcoritoare din lume. PERICOL fără precedent

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 10:48 04 Iul 2013 Modificat la 10:48 04 Iul 2013
La ce se expun cei care beau cea mai populară băutură răcoritoare din lume. PERICOL fără precedent
Pe timp de vară parcă nimic nu îţi potoleşte setea mai bine decât un pahar de cola rece, cu câteva cuburi de gheaţă. Însă reprezentanţii unei organizaţii pentru protecţia mediului au scos la iveală faptul că o substanţă folosită în colorarea celebrei băuturi răcoritoare ar conţine un nivel prea ridicat de substanţe cancerigene.

Deşi cele două mari companii producătoare de astfel de băuturi - Coca-Cola.CO şi Pepsi.CO au declarat că vor reduce cantitatea acestei substanţe în băuturile fabricate, acest lucru nu s-a întâmplat.

Într-un singur stat de pe teritoriul SUA, în California s-ar fi luat această măsură, dar la nivel global, deşi anunţată, această acţiune întârzie să fie înfăptuită.

Substanţa chimică despre care este vorba în acest caz este 4-Methylimidazole sau 4-Mel, pe scurt, care se produce prin fierbere şi este regasită în multe mâncăruri, considerate nesănătoase.

CITIŢI DREPTUL LA REPLICĂ AL COMPANIEI COCA-COLA.

×
Etichete: Pepsi
x close