Baconul este un aliment destul de popular, dar care va deveni şi mai cunoscut având în vedere că o femeie în vârstă de 105 ani a mărturisit că secretul longevităţii sale este acest aliment.
Pearl Cantrell din Richland Springs, Texas, şi-a sărbătorit, recent, ziua de naştere printr-o petrecere ce a durat trei zile şi la care au venit peste 200 de invitaţi.
"Iubesc baconul, mănânc în fiecare zi. Tot ce pot să spun este că nu mă simt atât de bătrână pe cât sunt", a declarat Pearl. De asemenea, ea a mai adăugat că dacă ar putea ar mânca bacon la fiecare masă, scrie Medical Daily.
Se pare că există dovezi ştiinţifice care vin să susţină afirmaţiile lui Pearl. Consumul zilnic a 20 de grame de carne roşie pare să prevină aproape 3% din decesele premature înregistrate în decursul unui an.
Concluzia a aparţinut oamenilor de ştiinţă după ce au analizat obiceiurile legate de consumul de carne ale unui eşantion de 500.000 de indivizi din 10 ţări europene.
Cu toate acestea, consumul ridicat de carne roşie a fost asociat cu o rată crescută a mortalităţii.