Antena 3 CNN Externe Kylian Mbappé este îngrijorat de rezultatele „catastrofale” la alegerile din Franța: Nu putem lăsa țara să cadă în mâinile extremiștilor

Kylian Mbappé este îngrijorat de rezultatele „catastrofale” la alegerile din Franța: Nu putem lăsa țara să cadă în mâinile extremiștilor

kylian mbappe profimedia
„Este o situație urgentă", a spus Mbappe | Sursă foto: Profimedia
de Andreea Ştefan    |    05 Iul 2024   •   07:00

Kylian Mbappé a catalogat rezultatele din primul tur al alegerilor parlamentare anticipate din Franța drept „catastrofale", îndemnând alegătorii să iasă în forță la vot și să respingă amenințarea unui guvern controlat de Raliul Național atunci când se vor deschide urnele pentru turul doi, duminică.

În cea mai recentă dintre mai multe intervenții ale membrilor echipei naționale de fotbal a Franței, influentul căpitan Mbappé a avertizat că țara trebuie să profite de șansa sa pentru a se asigura că partidul de extremă dreaptă, anti-imigrație, nu poate prelua puterea în ceea ce a devenit o bătălie politică tumultoasă, scrie The Guardian.

„Este o situație urgentă", a spus el când i s-a cerut părerea despre situația jalnică în care Raliul Național a câștigat 33% din votul popular în primul tur de la sfârșitul săptămânii trecute. „Nu putem lăsa țara noastră să cadă în mâinile acestor oameni. Este urgent. Am văzut rezultatele, este catastrofal. Sperăm cu adevărat că lucrurile se vor schimba: că toată lumea se va mobiliza, va merge la vot și va vota pentru partidul corect”, a spus Mbappé.

Mbappé a subliniat importanța votului „acum, mai mult ca niciodată". Jucătorii francezi se află în prezent în Germania pentru Campionatul European, dar au rămas foarte atenți la evenimentele din țară și, spre deosebire de omologii lor englezi, o parte dintre ei s-au simțit confortabil să comenteze chestiuni politice.

Luni, după victoria împotriva Belgiei, apărătorul Jules Koundé s-a declarat „dezamăgit" de nivelul de sprijin pentru un partid care "încearcă să ne ia libertatea și să ne răpească faptul că trăim împreună". El a declarat că cei care nu au votat până acum trebuie să fie convinși să meargă la urne pentru a se asigura că extrema dreaptă nu obține majoritatea absolută.

Înainte de începerea turneului, atacanții Marcus Thuram și Ousmane Dembélé au făcut îndemnuri similare către cei cu drept de vot. Mbappé li s-a alăturat, declarând la acea vreme că este „împotriva opiniilor extreme și împotriva ideilor care divizează oamenii".

Aceste comentarii au fost criticate, printre alții, de liderul Raliului Național, Jordan Bardella. Mbappé, care a semnat recent cu Real Madrid, câștigătoarea Ligii Campionilor, este vedeta Franței și o figură a cărei voce are o greutate considerabilă în rândul tinerilor din țară.

Franța înfruntă vineri Portugalia în sferturile de finală, ceea ce înseamnă că Mbappé, care va juca din nou cu o mască după ce și-a spart nasul în faza grupelor, se va confrunta cu un fost atacant al Real Madrid, Cristiano Ronaldo. În general, se crede că acesta ar putea fi momentul în care Mbappé, care are 25 de ani, preia ștafeta măreției de la legenda portugheză în vârstă de 39 de ani. „El este unic", a spus Mbappé. „A modelat fotbalul, a inspirat generații, a marcat goluri. Nu pot decât să-i cânt laudele".

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close